Categories
ciscenje

Šta je čistač zgrada?

Posao čistača zgrada obično uključuje standardne usluge domara.
Čistač zgrada, koji se obično naziva komercijalni domar, je osoba koja je odgovorna za čišćenje i održavanje svih oblasti komercijalne ili industrijske zgrade ili grupe zgrada, takođe poznatih kao kompleks. Ona je inače zadužena za ekipu za čišćenje. Od posade se može zahtevati da obavlja sve poslove održavanja ili se određeni poslovi mogu dodeliti pojedincima na osnovu iskustva i stručnosti.

Čistač zgrada je odgovoran za održavanje površina javne zgrade.

Čistač zgrada je odgovoran za održavanje površina javne zgrade.
Posao čistačice zgrada ili njene ekipe tradicionalno uključuje osnovne funkcije domara. To uključuje čišćenje, usisavanje i brisanje podova, pražnjenje smeća i čišćenje toaleta. Brisanje prašine sa nameštaja i opreme i čišćenje prozora i ogledala takođe su obično deo posla. Ako je održavanje na otvorenom deo ugovora, od nje se obično traži da kosi travu, podrezuje žbunje, uređuje vodene površine i održava spoljašnjost bez smeća i ostataka.

Spoljašnjost zgrade mora se povremeno čistiti.

Spoljašnjost zgrade mora se povremeno čistiti.
Čistač zgrada obično sklapa mesečni, polugodišnji ili godišnji ugovor o uslugama sa vlasnikom ili menadžerom zgrade ili kompleksa. Ugovor obično sadrži vrlo specifične uslove u vezi sa površinama koje treba očistiti, kao i učestalošću usluge. Ugovor obično precizira da li je čistač odgovoran za održavanje i čišćenje samo unutrašnjosti zgrade ili terena i uređenje takođe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *